Српска Православна Црква и Eкуменизам – Еп. Иринеј (Буловић)

– Пре неколико месеци новине „Радоњеж“ објавиле су материјал са потписом ђакона Андреја Курајева о томе, да је Српска Црква изашла из ССЦ и из екуменског покрета. Колико ова информација одговара истини и какав је данас однос Српске Цркве према екуменском покрету?

– Хвала. Знам за ту информацију, може се директно рећи дезинформацију, за коју можда није крив отац Андреј Курајев: он је крив тек за то што је без провере и промишљања написао оно што су му говорили у одређеним круговима. Као и код вас, и код нас има људи који екуменизам сматрају јересју. Ови људи не иступају против ових или оних тенденција у екуменском покрету, већ против саме чињенице дијалога међу нама и инославнима. Сматрајући наш дијалог с инославнима за јерес, они заборављају јеванђеоску одговорност, која је својствена самој природи, самом бићу наше Православне Цркве, која представља ону исту цркву, коју је Господ основао на Себи као вечном камену.

Цeo чланак: http://pravoslavljedijalogljubavi.blogspot.com/2011/12/blog-post_4941.html

2 mišljenja na „Српска Православна Црква и Eкуменизам – Еп. Иринеј (Буловић)

  1. Kada bi to bio Bozji plan omiru, mi bismo ga rado prihvatili, ali to nema nikakve veze sa Bozjom planom. Boziji plan napisan je u Svetom pismu – ujediinjenje u ISTINI a ne u zabludama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

What is 14 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: